Новото попълнение на Левски Филип Кръстев даде интервю за официалната телевизия на клуба. Младият халф призна, че Станимир Стоилов и изиграл най-голяма роля за завръщането му в България, като допълни, че се чувства отлично при “сините”. Той бе категоричен, че се намира в добра спортна форма.

“Чувствам се много добре в Левски, първите дни минаха доста бързо. Бързо свикнах с момчетата. Всички ме приеха отлично и се чувствам много добре. Познавам повечето от младите момчета в тима. Познавам и по-опиитните български футболисти. Най-близък ми е Марин Петков.

Трансферът ми в Левски стана доста бързо. Завръщането ми в България бе доста неочаквано. Хората не мислеха, че ще направя тази крачка. За мен бе важно кариерата ми да продължи. Когато си в чужбина и не получаваш шансовете, които заслужаваш, трябва да мислиш за решение. Господин Стоилов се свърза с мен още през декември. Още тогава размишлявах върху варианта да премина в Левски. Когато започнахме подготовката със стария ми отбор Камбуур реших, че за мен това е най-добрият вариант. Станимир Стоилов изигра най-голяма роля да се върна в България и да дойда в Левски.

Моите цели са да давам всичко от себе си и да се представям на ниво. Искам да помагам на отбора и да печелим всеки един мач. Надявам се в края на сезона всички да сме доволни.

Трябва да се борим максимално за Купата на България. Остават няколко съперника, които можем да преодолеем. Ако успеем да спечелим този дългоочакван трофей, ще бъде супер за цялата "синя" общност.

Най-добре се чувствам зад нападателя, но мога да играя и по-назад. Обичам да имам свобода, тъй като така мога да бъда най-полезен на всички останали. Стилът на Левски ми допада. Още от първите тренировки видях, че отборът е тотално променен. Харесва ми начинът, по който тимът иска да играе. Това ми допада".

"Физически се чувствам добре, не съм излизал от форма. Много бързо свикнах с темпото на тренировките. Момчетата правят подготовка и са се натоварили доста. Аз мисля, че нямам проблем в това отношение, тъй като тренирах нормално в стария ми отбор.

Постоянно следя българското първенство. Имам добра представа за нивото и начина, по който играят отборите. Мисля, че нещата не са се променили много за тази 1 година, в която не бях в България.

Когато играеш пред публика, като тази на Левски, има подкрепа, но и напрежение. Това обаче ще ме дърпа напред и ще ме кара да се представям по-добре. Големите очаквания могат само да ти помогнат”, обясни Кръстев.