Ботев Пловдив и Славия не се победиха в мач игран този следобед на столичния стадион в квартал Овча Купел. Двата тима създадоха достатъчно положения, за да си отбележат попадения, но нападателите ги пропиляваха с лека ръка.

Емануел Току можеше да изведе гостите напред в резултата още преди да бяха изминали 120 секунди игра. Бързоногото крило на пловдивчани получи топката на добра стрелкова позиция, но изстрелът му премина встрани от вратата.

Славия отговори с удар с глава на Емил Виячки, който засече центриране от корнер, но кълбото попадна право в ръцете на Георги Аргилашки.

В 10-ата минута Светослав Вуцов прояви невероятен рефлекс, след като успя да избие опасен изстрел от непосредствена близост на Маркиньос.

В средата на първата част „белите“ като по чудо не откриха резултата. Радослав Кирилов намери по страхотен начин непокрития Тони Тасев, който стреля от въздуха, но покрай десния страничен стълб на противниковата врата.

В 36-ата минута Тодор Неделев опита да изненада Вуцов с удар от далечна дистанция, но стражът на домакините отново не показа колебания и улови топката.
Малко по-късно същото пробва и Емил Стоев, но и неговият опит не бе увенчан с успех.

В началото на второто полувреме Славия получи страхотен шанс да изпълни пряк свободен удар в близост до пеналтерията, но мощният изстрел на Тони Тасев не намери очертанията на вратата.
Последваха равностойни минути, в които липсваха опасности пред някоя от двете врати.

В 73-ата минута Ботев (Пловдив) бе близо до попадение, но ударът на Емануел Току профуча над горната греда на „белите“.

5 минути преди края на редовното време Вуцов се отличи с поредното си впечатляващо спасяване. Маркиньос получи топката в наказателното поле и стреля по земя, а стражът на Славия отново се оказа последна пречка пред гола. Секунди по-късно „канарчетата“ организираха бърза контраатака, при която Бароан се озова очи в очи със Светослав Вуцов, но се засуети и бе блокиран от Людовик Соарес.