Отборите на Спартак 2007 и Реал Пловдив ще играят един срещу друг в полуфинален мач на международния турнир Албена Къп. Спартак стигна до тази фаза като постигна три победи в групата си с голова разлика 20:1.  Сателитът ни Реал Пловдив завърши групата си на второ място и показа постоянство и желание. Това значи, че независимо от изхода на мача, отбор на Спартак Пловдив ще спори за златните медали.

По рано в надпреварата сателитният отбор на Спартак, Реал Пловдив набор 2007 победи Динамо Букурещ с 4:1. Головете отбелязаха Васил Араламов, Димитър Чойков и Петър Колев. Добрата игра на отбора продължи и във втория мач. Реал завърши 1:1 с коравия отбор на Добруджа. Голмайстор Васил Араламов.

Спартак Пловдив пък победи Академията на Ювентус в Букурещ с 7:0. "Гладиаторите" показаха по-добра форма и игра, и не оставиха шансове на Ювентус. Головете за Спартак отбелязаха Тодор Пишиков на два пъти, Никола Йонков, Атанас Мутавски, Симеон Пашов, Ивайло Вангелов и Марин Димитров.

Отборът на Спартак  набор 2005 загуби от Академия Попеско с 3:2 в първия мач. Във втория си мач за деня "гладиаторите" победиха с категоричното 4:1 румъмънския Глория Джуниор. Попаденията отбелязаха Веселин Локов (хеттрик) и Теодор Желев. В неделя Спартак ще играе с Унирея, като при победа ги очаква полу-финал.