Президентът на ФИФА Джани Инфантино взе отношение във връзка с наказанията, които ще бъдат наложени на 12-те клуба, които обявиха създаването на Европейска Суперлига. Пред в. „Ас“ швейцарецът обяви, че подкрепя решението на УЕФА и е против организирането на турнири, които не са под егидата на международните футболни структури.

„Наказанията на клубовете от Суперлигата се налагат от независими и компетентни органи, които са длъжни да вземат решения. Аз няма какво да коментирам. Очевидно е, че въпросните отбори трябва да си понесат последствията. Сигурен съм, че те самите добре осъзнават това“, заяви Инфантино.

Според различни информации от западните медии, президентът на УЕФА Александър Чеферин има намерение да предложи двегодишно отстраняване от евротурнирите за Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус, тъй като това са клубовете, които не са обявили оттеглянето си от Суперлигата.

Останалите девет клуба, които доброволно напуснаха Суперлигата, ще понесат само финансови наказания. Те ще трябва да направят вноска от 15 милиона евро за развитието на детско-юношеския футбол и ще бъдат лишени от 5% от приходите от евротурнирите за един сезон.