Волейболната националка Нася Димитрова призна след загубата от европейския шампион Италия с 0:3 гейма на турнира от Лигата на нациите в София, че не са им стигнали силите. Но все пак, опитната волейболистка се надява да покажат едно по-различно лице утре срещу Полша и да бият.

"Селекционерът е напълно прав - трябва да останем фокусирани и да преследваме целите си, които сме си поставили. Той преди мач в нашите разбори казва, че мач с мач не си прилича и, че сега сме в България и трябва да бъде признание за нас, че играем пред толкова много хора. Казва и, че трябва да сме мотивирани най-вече за това, че трябва да останем в този престижен турнир. Смятам, че този турнир е важен за всяка една състезателка от нас и ако ние в момента нее даваме най-доброто, няма как да се получат нещата. Видяхте днес, че вчерашния мач, този беше още по-зле. Да, в третия гейм им се противопоставихме, но не ни стигнаха силите. Надявам се утре да покажем едно по-различно лице срещу Полша", сподели Димитрова.

"Първенството ни в България е много слабо и това всеки го знае. Но мен ме притеснява, че това, което идва отдолу, няма никакъв опит да играе в такива силни първенства. Надявам се да има момичета, които имат желание да играят волейбол. Точно за това ние сме тук, за да мотивираме малките деца да играят. И една от нашите главни цели е да покажем добър волейбол, за да запалим малките деца. Всичко идва от начина на подготовка, което оказва влияние, както се вижда", сподели Нася относно разликата в класата между България и отбори като Италия и Бразилия.

"Аз лично се надявам да бием Полша, защото това е много важен мач за нас. Не може да чакаме Белгия да падне от Япония. Така че утре трябва да стиснем зъби и да излезем да покажем някакво лице на България", завърши националката.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.