Антонио Мартиенс Каскалес е едно от най-големите имена в испанския тенис. Именно под негово ръководство Хуан Карлос Фереро достигна до титлата на Ролан Гарос и върха в световната ранглиста, като понастоящем 64-годишният специалист отговаря за треньорското звено в академията на някогашния си възпитаник. Каскалес даде доста интересно интервю за испанското издание Clay, в което разкри, че един от играчите, които дава като пример на Карлос Алкарас, е Григор Димитров.

„В момента съм нещо като треньор на треньора. Аз пътувам с Алкарас, когато Хуан Карлос има нужда от няколко седмици почивка. Бях с Карлито в Бразилия през февруари, а следващия месец ще сме заедно и в Куинс. Да се пътува с него е много лесно“ – сподели Каскалес.

На въпроса какво е видял в Алкарас на първата му тренировка в академията, той отговори: „Бях развълнуван, макар да знаех, че в такива ситуации човек трябва да е много внимателен. Той умееше множество различни неща и му личеше, че наистина обича тениса. Той работи много здраво и е благодарен, че има възможността да бъде на корта. Хуан Карлос хареса най-много именно това. Преди да дойде Алкарас той не бе сигурен дали ще продължи да се занимава с треньорска дейност. Преди това бе тренирал единствено Александър Зверев, и то за по-малко от година“.

Каскалес разкри, че Доминик Тийм, Денис Шаповалов, Хуан Мартин Дел Потро, Давид Гофен, Марин Чилич и Стефанос Циципас са отправяли оферти на Фереро, но той е искал да работи единствено с Алкарас.

„Тийм искаше Хуан Карлос да го тренира за период от 15 седмици. Казах му, че двете неща не си противоречат и че би могъл да тренира Доминик, като вземе Карлос за негов спаринг партньор. Той обаче не искаше да работи с никой друг, освен с Алкарас“.

Роденият в Аликанте специалист споделя също, че един от играчите, който е давал като пример на Алкарас още от началото на съвместната им работа, е Григор Димитров.

„Бях много впечатлен от Григор Димитров, след като го гледах за пръв път. Той, както и Алкарас, притежаваше невероятен талант, който можеше да се забележи с просто око и затова е един от играчите, които давам на Карлос като примери. Димитров спечели Мастърс трофей, играейки перфектно в Синсинати, но като цяло кариерата му не се разви толкова добре, колкото очаквах. Вероятно му липсваше достатъчно концентрация. Той тренираше много усърдно, това е факт, но ако бе положил още малко усилия, резултатите му най-вероятно щяха да са значително по-добри. Постоянно казвам на Карлос „Добър си, но не си толкова добър, колкото беше Димитров на 17 години“. Опитвам се да го мотивирам по този начин“.

tenniskafe.com

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.