Симона Халеп разкри, че паник атака стои зад сензационното й отпадане от “Ролан Гарос”. В четвъртък бившата №1 в света и поставената под номер 19 в схемата претърпя поражение от 19-годишната китайка с 6:2, 2:6, 1:6 и напусна турнира. Шампионката от 2018 година поиска лекарска помощ в третия сет на мача.

“Претърпях паник атака. Не знаех как да се справя, защото не ми се случва често. Не знам защо се случи, но ще опитам да си взема поуки от този момент, защото водех и играех добре“, обясни румънската тенисистка.

„Загубих мача. Не можех да се концентрирам. След срещата се чувствах доста зле, но сега съм добре. Не мисля, че е нещо опасно“, добави Симона Халеп след втория си мач на „Ролан Гарос“.

Психичното здраве на топ спортистите се превърна в тема на обсъждане след изявите през миналата година на японската тенисистка Наоми Осака и състезателката по спортна гимнастика от САЩ Симон Байлс.

30-годишната Халеп каза още, че е получила разрешение от лекаря да продължи мача след паник атаката и иска да извлече урок от случилото си.

„Това е просто тенис мач, така че трябва да съм по-спокойна. Вероятно се натоварвам с прекалено голямо напрежение, защото искат да се представя добре“, добави румънката.

„Случи се и трябва да го приема. Това е нещо нормално. Следващият път ще се справя по-добре, сигурна съм“, заяви Симона Халеп.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.