Вторият отбор на Спартак Пловдив завърши 1:1 с втория в класирането на „Б“ ОФГ Тракия (Стамболийски). Двубоят се игра в град Стамболийски и предложи добър заряд за публиката, която бе изпълнила централната трибуна.

Срещата противопостави първия срещу втория в директен сблъсък за първото място. Нашите „гладиатори“ имат преднина от две точки в класирането при оставащи два редовни кръга до края.

Самият мач не започна добре за гостите, които получиха гол още в 30-та секунда на мача. Последваха 60 минути доминация за спартаклии, които търпеливо изчакваха момента си за изравняване. Това се случи именно в 60-тата минута, когато Георги Лазаров проби отляво и подаде на Васил Стойчев за 1:1.

В края на мача гостите от Спартак имаха претенции към съдийството и го коментираха така:

Озадачаваща ситуация се случи в 88′ на мача. При скоростна атака за Спартак нападателят Давор Илиев бе съборен в наказателното поле и съдията Кристиян Колев категорично посочи бялата точка, давайки право на „гладиаторите“ да изпълнят дузпа. 

Последваха обичайните претенции на потърпевшия отбор за редовността на отсъдената дузпа. След допитвания до страничния съдия и близо 4 минути чудене по всичко изглеждаше, че дузпа ще има. Тогава фенове на Стамболийски навлязоха на терена и тръгнаха да търсят сметка от съдията Колев. Футболистите на домакините заплашиха, че ще напуснат терена, като някои дори го направиха. След всичката „дандания“ неочаквано Кристиян Колев промени решението си и отмени дузпата. 

Никъде в правилникът не пише, че главният съдия не може да отмени първоначалното си решение. Въпросът който излезе на преден план е – Кой гарантира в този мач сигурността на футболистите на Спартак? Навлизане на неоторизирани лица по време на футболна среща без никакви мерки за сигурност. Заплахи и обиди. Всичко това без последствия. 

Напомняме на всички, че вторият отбор на Спартак Пловдив е изграден предимно от 16-17 годишни момчета, които тренират и искат да се развиват като футболисти. По трибуните присъстваха много хора, които вместо да видят играта на двата най-добри отбора в групата, видяха поредна проява на главното лице в мачовете –съдията!