Ръководството на Барселона съобщи, че до няколко дни ще оповести резултатите от вътрешно разследване, касаещо управлението на клуба под ръководството на бившия президент Джосеп Мария Бартомеу. 

“Във вторник, 1 февруари, ще бъдат обнародвани резултатите от задълбочено разследване, извършено в резултат на финансов одит за установяване на евентуални нередности в управлението на клуба по време на предишното ръководство. Всички резултати ще бъдат включени в доклад, който ще бъде изпратен до местната прокуратура”, написаха от Барселона на официалния си сайт. 

Barcelona will denounce Josep Maria Bartomeu's management of the club. Sources with access to the forensics report show that many irregularities were found, some of which are very serious.

— @totgira via @CatalunyaRadio pic.twitter.com/N4N5GtXFBr

— Barça Universal (@BarcaUniversal) January 26, 2022

Бартомеу пое каталунския клуб през 2014 година, но мандатът му бе прекратен през 2020-а след множество скандали и обвинения във финансови злоупотреби, както и заради неправилно разходване на бюджета. Той си навлече гнева на феновете след разкритията, че е финансирал пиар-компания, която се е занимавала със създаването на фейк-акаунти в социалните мрежи, чиято задача е била разпространението на недостоверна информация с цел да се очернят негови конкуренти и да се представя грешна картина за ситуацията в клуба, както и да се дискредитират звездите от ранга на Лео Меси.