След над 20 часова снежна блокада Марица замина за Анталия

 

След като от понеделник следобед отбора на Марица бе блокиран на 20 км. от Истанбул, във вторник около 16 часа тимът успя да тръгне за Анталия. Това стана възможно след като най-после местните власти почистиха магистралата и закъсалите тирове и автомобили я освободиха. Иначе тази сутрин, след като нощуваха в автобуса насред магистралата, маричани се добраха до крайпътна бензиностанция, където изчакаха отварянето на трансконтиненталната магистрала в посока Истанбул. Те демонстрираха отлично настроение въпреки тежката нощ. Генералното консулство в Истанбул, както и Външно министерство оказаха съдействие на клуба.

Отборът на „Марица“ продължи своя път към крайната дестинация с автобус, тъй като полетите от летището в турския мегаполис продължават да са спрени. Очаква се тимът да пристигне в Анталия в сряда рано сутринта. „Благодарим на всички, които ни помогнаха и ни подкрепяха! Последните 24 часа бяха тежки за всички, но трудностите само ни правят по-силни!“ Така коментираха от клуба успешното потегляне от Истанбул.
Голмайсторът на „Марица“ Мариян Тонев коментира с няколко изречения обстановката след снежния капан край Истанбул. Видеото можете да видите ТУК!
снимки от по-рано днес: