Мариян Тонев е Футболист на годината на Марица за 2021 година. Голмайсторът на „жълто-сините“ победи в допитването сред феновете, което се проведе в края на месец декември. Тонев отбеляза общо 16 гола (15 за първенство и 1 за Купата на България) за своя тим през есенния полусезон във Втора лига. Той се превърна и в най-коментираният футболист изобщо във Втора лига, като оглавява голмайсторската листа в групата. Тонев бе несменяем титуляр в състава воден от Николай Димитров. Той бе много полезен за тима, не само с отбелязаните голове, а и с това, че често помагаше на колегите си и на други позици.
Миналогодишният победител Милен Танчев остана втори, като разликата между двамата е над 250 гласа. Юношата на „Марица“ записа много силна футболна година и има голям принос за изкачването на отбора във Втора лига.
Трети, според гласуването, само на 11 гласа от Милен Танчев е железният вратар на маричани Илия Николов. Той за поредна година е сред номинираните, а приносът му за добрите резултати на отбора бе, меко казано, огромен.
Призовата четворка „затваря“ Станислав Маламов. Техничарят се вписа отлично в тима през есента и също заслужи вниманието на феновете.
АЛЕКСАНДЪР ПРАМАТАРОВ печели приза за „Най-перспективен млад играч до 21г.“ за 2021 година. Той бе избран чрез анкета, в която участваха всички от треньорския щаб на отбора. Той продължи развитието си във възходяща линия и в много от мачовете през годината бе титуляр, включително и във Втора лига. Същото може да се каже и за подгласникът му Георги Иванов. Двамата дебютираха в професионалния футбол именно през изминаващата 2021 г.
„Желаем на тях, както и на всички млади състезатели, здраве, ползотворен труд и много успехи! Вие сте бъдещето“, бяха пожеланията от страна на клуба.