Поредна победа записа отбора на "Марица" в Регионална група за деца 2009. Възпитаниците на Иван Михайлов победиха с 2:4 своите съименици от базираното до спа хотел Марково подразделение на школата. Срещата бе от 7 кръг на шампионата и се игра на новия терен до хотела. Головете за победителите реализираха Божидар Ковачев и Любомир Томов, като и двамата отбелязаха по два гола. Цяло второ полувреме маричани играха с човек по-малко, но въпреки това спечелиха срещата. "Марица" заема 3-то място с 12 точки, а в следващия кръг е домакин на "Орлета" (Пазарджик).

"Марица" победи с 4:1 тима на "Лион" (Пловдив) в среща от 7 кръг в Регионалната група за деца, набор 2007/2008, където "жълто-сините" се състезават с набор 2008. Иван Коспартов отбеляза два гола за победата, а по едно попадение реализираха Хасан Байрям и Момчил Даков. Така момчетата на Димчо Беляков се изкачиха до 4-то място в класирането, с актив от 10 точки. В този кръг, заради лошото време, се изиграха едва два мача от кръга. В следващия кръг "Марица" гостува на "Левски" (Карлово).

Във вчерашния ден, в Зоналната група при юношите младша възраст, възпитаниците на Александър Николов загубиха злощастно от "Берое" в Стара Загора. Двубоят от 10 кръг бе равностоен, но една грешка доведе до победен гол за домакините. С три мача по-малко и актив от 12 точки "Марица" заема осмата позиция, а в следващия кръг е домакин на "Сокол" (Марково). В Зоналната група при децата, набор 2007, "Марица" загуби от "Берое" в Стара Загора с 2:0 в среща от 10-ти кръг. Момчетата на Димчо Беляков заемат 12-то място с 10 точки, а в следващи кръг приемат "Велд" (Пловдив). През седмицата, в среща от Зоналната група за юноши старша възраст, 6 кръг, "Марица" загуби домакинството си на "Локомотив" с 2:4. За момчетата на треньора Красимир Иванов точни бяха Ангел Котев и Ивайло Рангелов. В класирането тимът заема 4-то място с актив от 7 точки. В следващия кръг маричани гостуват на "Сокол" (Марково).