Головата суша на Левски в Първа лига прекъсна и с това приключи и поредицата от мачове без успех за 26-кратните шампиони. “Сините” надвиха с 2:0 Царско село във визитата си от първия кръг на плейофите, който е 27-и в efbet Лига. Обещаващият 17-годишен талант Марин Петков отбеляза първото си попадение в елита на България още в 9-ата минута на мача, а завърналият се на терена след повече от седем месеца Борислав Цонев (88) също се разписа в края. Първото попадение в мача дойде след точно 6 часа и 14 минути, в които играчите на гранда не се бяха разписвали, докато Боби пък е най-ефективният футболист на клуба с пет гола от пет мача в шампионата през тази кампания, въпреки че пропусна цели 18 двубоя поради тежка травма.

Халфът на Левски Марин Петков спечели приза за Играч на мача. 

„От представянето на отбора съм доволен. Показахме, че с хъс и желание става. Не мога да кажа дали аз съм доволен от себе си. Има хора, които ще направят това. Стъпихме от първата минута здраво и показахме какво е Левски. Не трябва да се предаваме, независимо какво е състоянието на клуба“, заяви Петков.

„Знаем, че тези футболисти сме до края на сезона и трябва да играем така. Необходимо е да покажем на феновете, че не сме страхливци. С хъс и себераздаване всичко може да се постигне“, добави още той.