Битката за титлата в U19 изглежда по-ожесточена от всякога. Три тима са се вкопчили в лютив спор за първото място в елитната група на старшата възраст.

След изиграването на 26 кръг Лудогорец е на първо място с 57 точки и 25 изиграни мача. Втори е тимът на Левски, който е с два мача по-малко и 53 точки.

На третото място е Ботев (Пловдив) с равен точков актив с Левски, но „канарчетата“ изостават само с мач по-малко от Лудогорец. 

Отложените мачове на Левски са срещу Черно море във Варна и с Пирин на „Герена“, като при две победи столичани ще изкочат на първата позиция.

Какво обаче предстои до края на сезона? С оглед програмата, най-напечено се очаква да стане във финалните няколко кръга.

В 31-ия кръг Лудогорец приема Левски в директен сблъсък. Само кръг по-късно пък Ботев ще гостува на Левски, като може би след тези два кръга битката за титлата ще има своя явен фаворит. 

В оставащите два кръга след двата сблъсъка отборите имат сравнително лесна програма и едва ли ще загубят точки. До тогава обаче трите тима имат дербита с ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и други отбори, които биха препънали фаворитите за титлата.

Къде ще акостира трофея – в София, в Разград или в Пловдив – предстои да разберем.  

Bgderby.com