Ботев (Пловдив) избра нов съвет на директорите на клуба на днешното заседание на акционерите. В него влизат петима човека. Техните имена са Антон Зингаревич, Александър Ослан, Илиян Филипов, Георги Христосков и адвокат Слави Микински. 

Руският милиардер ще стане собственик на "канарчетата" щом акциите му бъдат прехвърлени, а това може да се случи за минути. Настоящите носители на акциите обявиха след заседанието, че чакат Зигнаревич да им даде име на фирма и договор.

"Току-що проведохме общото събрание на ПФК Ботев АД. Присъстваха представители на 100% от акциите. Благодарни сме на синдика от ТЦ-ИМЕ, които притежават 39% от акциите, тъй като, за да бъде пълноправно събранието. Помолихме синдикът да присъства и жената дойде специално за събитието. То мина нормално. В дневния ред имаше две точки - освобождаване на стария Съвет на директорите и назначаването на нов такъв. Новият Съвет е 5-членен. Той е в състав Антон Зингаревич, Александър Ослан, Слави Микински, Илиян Филипов и Георги Христосков", каза председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински.

"От края на декември знаем, че ни предстоят прехвърлянето на акциите и влизането в клуба на инвеститорите в лицето на Антон Зингаревич. Първата стъпка е да изберем Борд с посочени от него хора и такива от бизнеса в Пловдив, а втората е фактическото прехвърляне на акциите. Днес извършихме първата стъпка. За втората чакаме тяхното финално становище и договорът за прехвърляне, който те трябва да ни предложат. Виждате как работят те в последните седмици. Нещата в клуба се развиват по професионален и динамичен начин. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока", допълни още Кошински.