Бившият национал и изключително опитен играч Красимир Гайдарски ще подсили Пирин (Разлог) за новия сезон в Суперлигата, съобщиха от клуба.

Високият 204-сантиметра волейболист, който играе на поста централен блокировач, започна през изминалия шампионат с тима на Добруджа 07, но поради лични причини не довърши сезона.

37-годишния Гайдарски е носител на бронзови медали с националния от Световното първенство за младежи в Иран през 2003-та, Световното първенство за мъже през 2006 година в Япония и Световната купа в Япония 2007, като ще помага със своя опит и ерудираност на по-младите играчи в състава. Играл е много и различни клубове, като в чужбина е бил в първенствата на Германия, Русия и Иран.

Договор с Пирин подписа и либерото Христо Колев. Волейболистът бе в състава на разложани, като продължава в тима за новия сезон. Според специалисти състезателят е показал едни от най-добрите проценти в посрещане през изминалото първенство, като ще се разчита на неговата стабилност за предстоящия шампионат.

През следващата седмица предстои да бъдат обявени последните попълнения в състава, преди стартирането на подготовката за Суперлигата.

BGvolleyball.com