Съветникът на Христо Крушарски в Локомотив Пловдив и легенда на българския футбол – Чавдар Цветков, се изказа доста остро по адрес на спортния директор на ЦСКА-София Стойчо Стоилов. Чаво призна, че Стоилов е обидил собственика на „смърфовете“, след като го е нарекъл „селянин“.

„Съдийството в мача с ЦСКА спокойно може да го определим като „грабеж“. Не ми е ясно какви ги върши шефът на съдиите и как може да праща подобни рефери да свирят мачовете. Кой е този Стойчо Стоилов и какво е постигнал във футбола, за да си позволи да обижда нашия собственик Христо Крушарски, наричайки го селянин. Аз, по тази логика, също съм селянин, тъй като съм родом от Своге. Нека пък да попитам този Стоилов какво е направил и в Лондон ли е роден? Неговото поведение е недопустимо. Как може да се отнася по този начин към човек като Крушарски, който само дава пари за футбола у нас от собствения си джоб“, каза Цветков пред gong.bg.

„Стоилов не е извадил нито една стотинка, а само взима от футбола. Венци Стефанов е прав, че трябва да се уважават хората, които инвестират във футбола. Тези хора не трябва да се обиждат, а трябва да се „строят магистрали“ за тях“, анонсира още Цветков.

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде поредното си интервю, в което говори за ситуацията при черно-белите. Бизнесменът призна, че е бесен от действията на съдията Ивайло Стоянов – Сватбата в мача срещу ЦСКА-София, загубен на Лаута с 1:2. Клубният бос заплаши, че ако реферите не свият коректно в мачовете на неговия тим, ще извади отбора и „смърфовете“ няма да играят повече.

„Стига с тези неприятни новини, бе, хора. Какво е разпоредил съдът? Не са отменили плащането на лихвите по давност. Стига с тия циркове. Това ли е най-важното. Защо не пишете, че Сватбата закла Локомотив Пловдив. Лихвите се чистят и намаляват. Сега ще направя паметници на Сватбите. Вече, като ни свирят по друг начин, ще вадя отбора и няма да играем повече. Те класираха ЦСКА на второ място, а можеше да сме ние“, избухна Крушарски пред Дарик радио.

„Аз си плащам данъците. Имам споразумение с НАП, което изпълнявам. Всичко си върви идеално. Нямам проблеми с НАП. Локомотив няма проблем с лиценза и никога не е имал. Локомотив единствено има пари от Христо Крушарски и от никой друг. Ако реша, ще ги опростя, ако реша – няма. Аз дължа пари на себе си. Нека да е ясно“, допълни собственикът на черно-белите.

„Не се занимавам със селекция. За това отговарят Георги Иванов и Бруно Акрапович. Аз не се меся в селекцията. Мен ЦСКА ме закопа. Почвам да буча и аз. Досега бях толерантен към съдиите и никога не съм казал лоша дума срещу никого. Мълчал съм си. Но този път, след ЦСКА … и Стойчо Стоилов ми скочи. Аз знам, че съм селянин. Аз съм си от Говедарци. Мен не ме притеснява да ме наричат „селянин“, защото съм от село. Сигурно съм малко по-голям гражданин от него защото не знам той от кой край е. След това клане той се опита да бъде мъж. Може да бъде мъж на жена си, но при мен не върви. Той се обърна да ми каже, че съм селянин. Аз знам, че съм селянин и не го крия. Този човек не знам дали някога някой може да го изтърпи. Не знам скандал с ЦСКА, в който да не е замесен“, каза още Христо Крушарски.

„Единият съдия на мача с ЦСКА държеше байрака между краката и го беше страх да го вдигне. Другият, Джугански, малко беше заспал. Слънцето го беше напекло и той не виждаше какво вдига и какво не вдига. Една грешка я оправдавям, но чак пък толкова. Затова и аз ще буча против ЦСКА и против всеки отбор, който по този начин прави играта“, каза Крушарски.