Левски ще вдигне още парите за детско-юношеската школа на клуба. В момента за академията на „Герена“ се отделят 11-12 процента от бюджета, като се предвижда процентите да надхвърлят 15. В това число влизат завишение на заплатите на треньори и персонал, както и ремонти и инвестиции в база и инфраструктура, твърди „Тема спорт“.

Новият директор на школата Йончо Арсов получава европейска заплата. Неговото възнаграждение е с около 30 процента по-високо от това на бившия началник на академията Даниел Боримиров. Под Арсов има методист и главен треньор. Ще бъдат коригирани договорите на треньорите. Резултати и класирания, както беше при Боримиров, няма да се гледат. Целта е да има колкото се може повече готови и научени футболисти, които да се включат в подготовката на първия отбор. Единият от асистентите на Петър Хубчев следи много отблизо всичко в академията.

Много пари ще отидат за ремонт на съблекалните на школата, както и за нова трибуна на изкуствения терен. Общежитието също се нуждае от основна реновация.